Chicken Shalimar

Grymt gott var det, nu tänker jag vara sådär blogglarvig och lägga in bilder på det vi åt i söndags kväll

hehe

Här är alltså Chicken Shalimar, till det serverades basmatiris och naan med vitlök och koriander. Fantastiskt gott.






Det ingick apelsin, både skal och saft, jag tänker nog minska ner på just den ingrediensen nästa gång. Apelsinsmaken tog över lite väl mycket trots att rätten innehöll flera smakrika kryddor (ingefära, vitlök, garam masala).

Observera att vår katt heter Shalimar, det var liksom därför jag var tvungen att laga rätten. Katten är för övrigt döpt efter min favoritparfym, Shalimar från Guerlain. Det finns även en restaurang i London som heter Shalimar. Sen känner jag faktiskt inte till fler Shalimarer, vi får väl se om det dyker upp ytterligare någon... :-)

Eisblumen. Schnuffel.

Det händer absolut ingenting så jag kollar på VIVA (tysk popkanal).

De spelar Eisblumen och jag kommer att tänka på Miguel på mitt jobb i Stockholm. Han gillade tjejer som såg ut som hon i videon till Eisblumen. Hon är smal, svartklädd, har kängor med metallspännen och är TECKNAD. Miguels flickvän (för ett tag) såg även hon ut som en tecknad liten mangaflicka, med rosa dreads och smala ben i randiga overknees.

De spelar Eisblumen VÄLDIGT OFTA och jag börjar bli VÄLDIGT TRÖTT PÅ DEN, trots att det egentligen är en bra låt. På VIVA varvar man den hetaste låten för tillfället (EISBLUMEN EISBLUMEN EISBLUMEN) med fem-sex halvheta (Sober med Pink, Hot n' cold med Katy Perry, Haus am See med nån tysk grupp, Ring Frei med LaFee och ja, några till) och bryter mellan var tredje låt för WERBUNG som är så **** irriterande att jag blir tokig. Mestadels görs det reklam för "klingeltöne für deine Handy" (gissa vad det är, någon???) och dessa evinnerliga klingeltöne är (med få undantag) de hetaste låtarna för tillfället (se ovan) vilket innebär att jag får tillfälle att ännu några gånger höra EISBLUMEN EISBLUMEN EISBLUMEN samt Sober med Pink, Hot n' cold med Katy Perry, Haus am See med nån tysk grupp, Ring Frei med LaFee och ja, några till.

Ibland får jag i alla fall se Schnuffel. Jag älskar Schnuffel.Jag kan inte lägga in en youtuberuta (tack, tyska internetanslutning, för att du är sååååå värdelös) men länk kommer här.

Sen går ju även tyska Big Brother, no comments....

Top Model gick förut, sicket dravel.

Nä, då trivs jag bättre hääääär , framför min plattskärm...

/Ferdinand

Helgen

Helgen har varit galen som vanligt.

Fredag: utgång på ??? stället på Fressgass med hög musik och party people. Mat: flammkuche och drinkar ;-)

Sedan tapas på Buena Vista nära Hauptwache. GOTT!!!

Sedan hem och spela Wii tills vi vinglade omkull ;-)

Lördag: bil till Wertheim Village för att shoppa (outletstad en timma från Frankfurt) med MINDRE LYCKAT resultat: inget shoppat... :-(  Blä! Vi käkade lunch på skum "italiensk" (ha!!) restaurang i shoppingstaden. J åt spaghettini och gambas i vitlök och chili, jag åt ciabatta med sallad. Det var dagens höjdpunkt, men vi hade en rolig dag i alla fall, hur knasigt det än kan låta...


Idag:  J sprang en mil i Grüneburgpark. Jag marinerade kyckling. Vi hämtade mat från Thai Express:
Förrätter:
Hühnersuppe mit kokosmilch
Frische Reispapierrolle mit Hackfleischfüllung (kalt)
Huvudrätter:
Gebratenes Schweinefleisch mit verschiedenem Gemüse
Gebratenes Entenfleisch mit Chili und Basilikum
Mycket trevligt. Sedan kollade vi på Tomb Raider och sov en stund ;-)

Nu ska vi laga Chicken Shalimar till middag!

Störd nattsömn

Maken har en mycket irriterande ovana. Han sätter telefonen på väckning på kvällen, och på en tid när han "tycker att han borde stiga upp" för att gå tidigare till jobbet/hinna springa sin enmilsvända innan jobbet/äta frukost hemma för en gångs skull. Och så vidare.

Men.  Vad händer?

Telefonen börjar ringa, oftast vid 06:00 eller 06:30 eller annan orimlig tid då han borde veta att han är svintrött. Han har i och för sig en nice alarmsignal som jag älskar (Bach's Fuga i D-moll, gör sig extremt bra i digital(?) version) men ändock. Jag vaknar givetvis. Han med. Stiger upp. Stänger av telefonen. Lägger sig igen. Somnar om. Det gör INTE JAG!!! En timma senare: jag har vridit och vänt mig och nojat över att han ska försova sig. Han har sovit djupt och gott och inser att nu MÅSTE han stiga upp för att hinna till det där mötet eller vad det nu kan vara.

JAG BLIR TOKIG! Att han inte lär sig att ställa telefonen på den tid då han MÅSTE stiga upp, inte på en tid då han med sitt sedvanligt överoptimistiska vis förväntar sig att han ska kunna stiga upp och sätta fart!

/trött

Nya naglar, ny katt? :-)

Åter efter en händelserik (?) helg...

I fredags gjorde jag nya naglar (eller jag och jag, snarare den skickliga tjejen på Beauty Nails på Hauptwache). Mina gamla var superhäftiga - jag ville ha ett "julmotiv", så hon tonade yttersta delem klarröd och målade löv i grönt/vitt och dekorerade med guld. De nya blev också riktigt roliga, tonade i svart ytterst och mönster i vitt och silver. Och en gnistrade sten. Ber om ursäkt för suddiga bilder, men de ger i alla fall en ungefärlig uppfattning...

Gamla naglar med julmotiv:


Nya i svart, vitt och silver:
 

Sen gick maken och jag och åt blodig biff på Maredo. De är bra på kött, fast i fredags var biffen faktiskt inte riktigt lika perfekt som sist vi var där. Jag gillar ställen där man verkligen kan få biffen riktigt bloooodig! Inte lite ljusrosa, utan sådär så det (nästan) rinner blod ur den... :-)

Jag skulle vilja ha riktiga smileys i bloggen, undrar hur man får in det? Om någon vänlig själ kan tipsa så vore jag tacksam!

Jaha, lördag åkte vi till Ikea för att köpa stearinljus och lösa in checken vi fick när vi köpte julgranen. Man skulle få tillbaka 5 euro om man tog med den till Ikea efter jul - men vi var en vecka för sena. Typiskt. Men Ikea är ju bra på många sätt när man inte bor i Sverige: jag passade på att bunkra kaviar, lingonsylt, salt godissill från Malaco och knäcke (Wasa finns lite överallt, men inte LEKSANDSKNÄCKE, de där i stora rundlar som man bryter av -  de är ju sjukt goda!) Så det var tur att vi kom iväg dig i alla fall.

Sedan åkte vi till Wiesbaden för att kolla på katter hos en uppfödare. Vi ska köpa en till birma, J vill ha en hane denna gång. Han påstår att Shalimar bara gillar mig. Jag vet inte, haha, men faktum är att hon hellre myser med mig om hon får välja... :-) I vilket fall så hade den här uppfödaren fina katter. Hon väntade flera kullar i februari, så om det kommer någon brunmaskad hane som ser bra ut så blir vi kanske kattungeägare igen! Jag längtar! Konstigt bara att birmor är dyrare här, hon skulle ha 900 euro för en kattunge! :-O I Sverige kostar de vanligtvis runt 6000 kr...

Nu ska jag gå och laga kvällsmat. Jag har ugnsstekt en bog på låg värme och sedan lagt den i en eftermarinad med mycket vitlök, örter och lite balsamvinäger. Tror jag ska göra rösti till. Hungrig. :-)



Mysande katt

Måste visa min underbara katt också. Hennes namn i stamtavlan är Nounou's Voluptuous Shalimar, men ja, det blir ju Shalimar hemma. Eller Murkla. Eller Fraban (till alla som sett filmen Anger Management säger jag bara: goosFRABA... ;-))

Nu myser hon på mig när jag sitter vid datorn (man skymtar min rosa mysdress, ignorera den). Jag är totalt mysattackerad och kan inte resa mig och gå härifrån för att hämta kaffe! :-o HJÄLP! :-O


Beställt kläder! :-)

Har beställt två klänningar från Wear Its rea (www.wearit.se) och tänker härmed kolla om det går att lägga in bilder på dem, hehe...

En silverfärgad:


... och en lila:


När jag kollade jag in på hemsidan för att hämta bilderna var bägge dessa klänningar slut, kan jag ju meddela, så jag hade tur som fick tag i dem! Tur att jag inte stängde fönstret när jag beställt klart, bilderna fanns kvar när man gick bakåt i webbläsaren *pust* Det var faktiskt riktigt bra priser, den silverfärgade hade kostat 499 och kostade nu 300 kr, den lila hade kostat 399 och kostade nu 250. Ja, jag var ju såklart tvungen att beställa dem hem till mamma, tror faktiskt inte ens man kunde få dem hitskickade, alternativt kunde man det för jättemycket pengar. Beställer jag till mamma behöver jag inte ens betala porto eftersom jag beställde för över 500 kr (= portofritt!!!) Det tråkiga är att jag inte kommer att få se dem förrän nästa gång jag åker till Sverige, vilket i och för sig är rätt snart (6 februari).

Ok, nu ska jag posta och se ifall det ser bra ut! :-)

Kallt och räkost-brist

Det är tö. Jag hatar att det är så kallt! När vi flyttade hit sa folk att oh men det blir inte kallare här än ca 5 grader PLUS.  JA ELLER HUR, vi har haft -13 som lägst denna vinter! Tyskarna har iklätt sig munderingar à la Sydpolen och jag à la svensk vinter, dvs vanliga kläder med extra tröja samt kappa osv. Kollar man på övrig befolkning så tror man att det är minst -30. Men snart kommer våren hit, tydligen redan i februari! När vi kom hit i mitten av maj förra året var det 35 grader varmt. Jag tyckte synd om flyttgubbarna, så jag gick svettandes för att köpa öl och cola till dem det första jag gjorde.

När jag kollade idag så hade jag TVÅ svar på mitt andra inlägg! :-D Ett var från en tjej (Nadja) vars blogg jag följt med extremt stort intresse sedan jag hittade den, blir nästan lite smickrad över att hon skriver hos mig, haha...

Just nu är jag sugen på nåt. Gärna FILMJÖLK eller KAVIAR, för det finns inte här (jo kaviar, men bara på IKEA och vi har inte varit där på ett tag så nu är det slut här hemma...) Det jag saknar mest är dock RÄKOST! Åh, räkost, räkost, jag saknar det så mycket att man skulle kunna tro att jag levde på det när vi bodde i Stockholm. Det gjorde jag inte. Vi köpte aldrig räkost och jag åt det uppskattningsvis 3 ggr/år och det var när jag hälsade på mina föräldrar. Men nu är jag SÅ SUGEN!!!

Kommer nog bilder senare, men katten tråkar sig och sover på en stol i matsalen nu. Och jag har inget annat kul att fota.

Om mig

Bor i Frankfurt med make och katt. Vi flyttade hit i maj 2008, eftersom maken fick ett erbjudande om att arbeta här några år (han jobbar på SEB). Själv jobbar jag inte - ännu - då min tyska inte är sådär väldigt bra. Men det går framåt. Än så länge trivs vi och tanken på att återvända till Sverige känns avlägsen...

Jag har nu en BLOGG! Fanfar tack :-)

Ok, hej.

Nu bloggar jag alltså!  Jag har en blogg! Mycket spännande! Återkommer när jag ringt alla jag känner och berättat! *ironi*

/trött på att sitta vid datorn

RSS 2.0