Weinprobung
Igår var vi på Weinprobung, anordnad av JCC (Junior Chamber Club). Rätt många svenskar, eftersom det är en underavdelning i Svenska Handelskammaren, men även tyskar som bott i Sverige och lite annat folk.
Det var en intressant vinprovning, vi serverades en tvårätters middag till vinet. Det är jag inte van vid, de vinprovningar jag varit på (i Sverige) har varit ytterst strikta och "läraren" (ja, ofta känns det ju så) ser allvarligt ut över sin "klass" och pratar om aromer, vanilj, stall, gräs och blött trä. Det gurglas, sörplas och snurras glas.
Stämningen var hög(-ljudd) med vi lyckades i alla fall föra en konversation med våra trevliga bordsgrannar:
Det första vinet var sekt, briljant inledning förstås. Sedan ett Riesling till förrätten (mozzarella- och gurksallad med olivolja smaksatt med örter) och ett spanskt till huvudrätten (köttgryta med spätzle). När det väl var urdrucket och alla började bli lite berusade, plockade restaurangägaren fram fler viner, finare och finare ju längre kvällen gick.
Han hade väl inget bra svar, direkt. Men tyskarna är ju som de är.
Sammanfattning: maten var inget vidare, men kul hade vi i alla fall! :-)
Det var en intressant vinprovning, vi serverades en tvårätters middag till vinet. Det är jag inte van vid, de vinprovningar jag varit på (i Sverige) har varit ytterst strikta och "läraren" (ja, ofta känns det ju så) ser allvarligt ut över sin "klass" och pratar om aromer, vanilj, stall, gräs och blött trä. Det gurglas, sörplas och snurras glas.
Här var det lite mer livat!
Stämningen var hög(-ljudd) med vi lyckades i alla fall föra en konversation med våra trevliga bordsgrannar:
Gustaf Engstrand och tjejen från Ö-vik, jag kommer inte ihåg hennes namn, pinsamt nog.
Det första vinet var sekt, briljant inledning förstås. Sedan ett Riesling till förrätten (mozzarella- och gurksallad med olivolja smaksatt med örter) och ett spanskt till huvudrätten (köttgryta med spätzle). När det väl var urdrucket och alla började bli lite berusade, plockade restaurangägaren fram fler viner, finare och finare ju längre kvällen gick.
Är inte det lite konstigt? frågar jag Jonas
"Alltså, borde de inte ha börjat med det här vinet, det dyraste och mest exklusiva?"
"Alltså, borde de inte ha börjat med det här vinet, det dyraste och mest exklusiva?"
Han hade väl inget bra svar, direkt. Men tyskarna är ju som de är.
Sammanfattning: maten var inget vidare, men kul hade vi i alla fall! :-)
Kommentarer
Postat av: Sayo
haha jo det ser ut som om ni har kul iaf ;) och jag håller med dig om din fråga!
Trackback